Hurtig og lækker aftensmad: Sprøde quesadillas

Foto: Shutterstock

Quesadillas er en skøn, mexicansk ret, der er nem at lave og heller ikke tager lang tid at bikse sammen

Det her er den perfekte hverdagsret, som vil glæde hele familien. Quesadillas er en skøn, mexicansk ret, der er nem at lave, og den tager heller ikke lang tid at bikse sammen. Derudover kan du lade fantasien få frit løb og kaste dig over alverdens fyld. I den her udgave er det med kylling, ost og peberfrugt. Men har du lyst til oksekød, så kan du også sagtens komme det i. Hvis du ikke spiser kød, så kan du lave en vegetar-udgave med et miks af grøntsager og bønner. 

Sådan laver du quesadillas

Quesadillas består af tortillas pandekager med fyld, der enten bages i ovnen eller en pande. Det er hurtig og lækker aftensmad, og hvis der er rester, kan de komme med i madpakken dagen efter. Så er du sikret en virkelig lækker frokost, som slår de kedelige rugbrødsmadder med længder. 

Som tilbehør til de sprøde quesadillas kan du f.eks. servere en grøn salat med mango, guacamole eller sprøde majskolber til. 

Har du lyst til en lækker guacamole til, så tager det ikke lang tid at lave og kræver heller ikke mange ingredienser. Bland en most avocado sammen med græsk yoghurt, citronsaft, en smule hakket rødløg og salt. Sammen med en grøn salat vil det passe perfekt til de nemme quesadillas.

Ingredienser

1 rød peberfrugt

1 ds majs

1 tomat

200 gram stegt kylling

150 gram revet ost

8 stk tortillas pandekager 

Sådan gør du

1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

2. Hak tomater og rød peberfrugt i tern. Bland sammen med majs og stegt kylling (der er skåret i tern). 

3. Fordel fyldet på fire tortillas pandekager og drys med revet ost. Læg de sidste fire pandekager på som låg. 

4. Bag i ovnen i 10 minutter. Du kan også stege dem på begge sider på en varm tør pande.