Sådan laver du hjemmelavet is uden is-maskine

Foto: Shutterstock

Sommeren har meldt sin ankomst, og det betyder selvfølgelig, at der skal nydes is i varmen. Her får du opskriften på lækker, hjemmelavet is, der kan laves helt uden ismaskine.

Hjemmelavet is kan laves i mange kombinationer og smagsvariationer, og det er derfor, det aldrig bliver kedeligt at lave sin egen, hjemmelavet is. Længere nede i artiklen kan du også finde opskrifter på lækre islagkager med Nutella-is, Bounty-is, Anthon Berg likør-is og jordbær-is.  

I denne udgave af hjemmelavet is er det en base bestående af kondeseret mæk og fløde, der får tilsat forskellige lækre ingrendienser.

Lav din hjemmelavet is

Isen er lavet på kondenseret mælk, hvilket resulterer i en dejlig, cremet og blød is. Derudover er isen supernem, og den kræver ingen ismaskine. Du behøver heller ikke røre i isen undervejs, når den er på køl, den passer sig selv. Herunder får du inspiration til forskellige slags is, f.eks. en lækker Nutella-is eller en skøn likør-is. 

Mums! Hjemmelavet islagkage med Nutella-is. Opskriften finder du nederst i denne artikel. Foto: Julie Mia Lerche Møller.

Nutella-is:

Ingredienser:

1 ds kondenseret mælk

300 gram Nutella

1/2 l fløde

Sådan gør du: Pisk fløden til let skum. Pisk kondenseret mælk og nutella godt sammen og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse. Kom isen i en beholder og kom den på køl i minimum 7-8 timer.

Likør-is med Anthon Berg Cream likør:

1 ds kondenseret mælk

0,5 dl Anthon Berg Cream likør

1/2 l fløde

Sådan gør du: Pisk fløden til let skum. Pisk kondenseret mælk og likør godt sammen og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse. Kom isen i en beholder og kom den på køl i minimum 7-8 timer.

Jordbær-is:

1/2 liter fløde

1 ds kondenseret mælk

1 dl jorbærsyltetøj

Sådan gør du: Pisk fløden til let skum. Pisk kondenseret mælk og jordbærsyltetøj godt sammen og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse. Kom isen i en beholder og kom den på køl i minimum 7-8 timer.

Bounty-is:

1 ds kondenseret mælk

200 gram mælkechokolade

100 gram kokosmel

1/2 liter fløde

Pisk fløden til let skum. Smelt mælkechokolade over et vandbad og rør efterfølgende det smeltede mælkechokolade godt sammen med kondenseret mælk og kokosmel. Vend herefter blandingen i den bløde flødeskum til en ensartet masse. Kom isen i en beholder og kom den på køl i minimum 7-8 timer.

Så nemt og så lækkert! Islagkage med Bounty-is. Opskriften finder du nederst i denne artikel. Foto: Julie Mia Lerche Møller.

Lækre islagkager

En islagkage er en skøn kage og dessert, og alle opskrifterne på disse islagkager lavet uden en ismaskine. Uanset om det er en fødselsdag, konfirmation, nytårsaften eller blot en god aften, der skal fejres, så er en islagkage en god ide. Her får du opskriften på fire lækre islagkager, der smager skønt og er nemme at lave. 

Islagkage med Bounty

Islagkage med browniebund og Nutella-is

Islagkage med kransekagebund, jordbæris og guf

Islagkage med marcipanbund og likør-is

Alle opskrifterne er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.