Den her opskrift er til alle chokolade-elskerne, det er nemlig en lækker chokoladekage med en flydende midte.
Der er ingen tvivl om, at chokolade-desserter er en favorit hos mange. Det er der heller ikke noget at sige til. For det er svært at finde noget, der er meget lækre end en god chokoladekage.
I den her udgave får du en skøn ‘blødende’ chokoladekage, hvor midten er ubagt, og det betyder, at når du sætter skeen i kagen, flyder der en varm chokolademasse ud på tallerkenen. Mums!
Sådan laver du chokoladekage med flydende midte
De lækre kager kræver ikke så mange ingredienser, men tager lidt tid at lave. Det er en nem dessert, så vil du imponere dine gæster med en dessert, der ligner en million og smager som en, så skal du prøve at lave chokoladekage med flydende midte.
Ingredienser:
Flydende midte:
150 gram mælkechokolade
1 dl fløde
Chokolade-dej:
150 gram mørk chokolade
75 gram smør
3 æggehvider
4 spsk flormelis
50 gram finthakkede hasselnødder eller mandler
5 spsk hvedemel
4 æggeblommer
Pynt og tilbehør:
Flormelis
Creme fraiche eller vanilje-is
Blandet bær
Sådan gør du:
-
Start med den flydende midte. Del mælkechokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløden.
-
Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i et par minutter. Stil fyldet tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
-
Chokolade-dejen. Del den mørke chokolade i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med smørret.
-
Lad det smelte ved jævn varme.
-
Pisk æggehvider og flormelis stift. Vend hakkede nødder og mel i de stiftpiskede hvider.
-
Vend chokolade-smørblandingen i. Vend til sidst æggeblommerne i.
-
Dejen fordeles i 6 smurte muffinsforme, ikke af papir. Der skal ca. 1 dl dej i hver form.
-
Kom det afkølede fyld (den flydende midte) i en fryse- eller sprøjtepose. Klip et hul i det ene hjørne. Stik posen ca. 2 cm ned i dejen og tryk 1/6 af fyldet ned i hver kage.
-
Bag dem midt i ovnen ved 200 grader alm ovn i ca. 20-25 minutter.
-
Lad kagerne køle af i formene i ca. 1 time.
-
Ved servering: Løft forsigtigt kagerne ud af formene, anret dem på tallerkener og drys med flormelis. Server creme fraiche eller vaniljeis og bær til kagerne