Her får du opskriften på den lækreste islagkage med Nutella-is, der er nem at lave og ikke kræver ismaskine.
Mums! Den her islagkage med browniebund og Nutella-is er en skøn kage. Den er nem at lave, og du behøver ingen ismaskine for at lave den lækre Nutella-is. Islagkagen består af en browniebund nederst, et lag Nutella-is i midten og øverst er der pyntet med chokoladeglasur, friske jordbær og Kinder Bueno-chokolade. Du kan finde opskriften lige her eller scrolle længere ned i artiklen.
Nutella is med kondenseret mælk
Nutella-isen er supernem og kræver ingen ismaskine. Du behøver heller ikke røre i isen undervejs, når den er på køl, så passer den sig selv. Nutella-isen er lavet på kondenseret mælk, hvilket resulterer i en dejlig, cremet og blød is. Kagen er pyntet med friske jordbær og Kinder Bueno-chokolade, og den festlige islagkage er et hit hos både store og små,
Ingredienser:
-
Browniebund:
-
100 g mørk chokolade
-
100 g smør
-
150 g sukker
-
3 æg
-
1 dl hvedemel
-
½ tsk. salt
-
3 spsk kakao
-
Nutella-is:
-
1 ds kondenseret mælk
-
300 gram Nutella
-
1/2 l fløde
-
Chokoladeglasur
-
100 gram mørk chokolade
-
1 dl fløde
-
Pynt
-
Jordbær
-
Kinder Bueno, både lys og mørk chokolade
Sådan gør du:
-
Browniebund: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
-
Smelt chokolade og smør over et vandbad ved middelvarme.
-
Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen og lad det efterfølgende køle af.
-
Pisk æggene sammen med resten af sukkeret til det er lyst og luftigt.
-
Hæld chokolademassen i sukker-og ægblandingen og rør godt sammen.
-
Vend forsigtigt mel, salt og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
-
Fordel dejen i en smurt springform (ca. 23 cm) med bagepapir i bunden.
-
Bag kagen i ca. 25 minutter (hold øje med kagen undervejs) og lad den efterfølgende køle af.
-
Nutella-is: Pisk fløden til let skum. Pisk kondenseret mælk og nutella godt sammen og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse.
-
Når browniebunden er afkølet, tages den ud af springformen (ringen rengøres) og placeres på det fad, du vil servere kagen på.
-
Herefter placeres den rengjorte kagering (uden bunden) rundt om bunden igen. Kom kageplast langs kanten og hæld isen over bunden. Kom kagen i fryseren 7-8 timer, gerne natten over.
-
Inden servering skal kagen pyntes med chokoladeglasur, jordbær og Kinder Bueno-chokolade. Tag gerne kagen ud af fryseren 15-20 minutter inden servering, så er den lettere at skære igennem.
-
Chokoladeglasur: Hak chokoladen groft og kom det i en skål.
-
Kog fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i et par minutter, før du rører det til en ensartet masse.
-
Hæld chokolade-glasuren over i en klemmeflaske .Har du ikke sådan en, så lader du bare glasuren blive i skålen.
-
Tag islagkagen ud af springformen og fjern kageplasten. Hæld forsigtigt den let afkølede chokoladeglasur over islagkagen, så den løber lidt ned ad siderne.
-
Pynt med jordbær og Kinder Bueno-chokolade.
Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på nemme, lækre kager, bagværk og søde sager.