Udover en masser lækker kage, så skal en fødselsdag selvfølgelig oogså indeholde en omgang bløde fødselsdagsboller.
Bløde, hjemmelavede fødselsdagsboller er et must, når der skal fejres. Udover en masser lækker kage, så skal en fødselsdag selvfølgelig oogså indeholde en omgang hvide, bløde fødselsdagsboller. De her fødselsdagsboller er både bløde og luftige, og så er de perfekte med et lag smør eller Nutella på. Eller begge dele. De er meget nemme at bikse sammen, og de vil helt sikkert være et hit på fødselsdagsbordet. Du kan finde opskriften lige her, eller du kan scrolle lidt længere ned i denne artikel.
Sådan laver du fødselsdagsboller
Det er heldigvis både nemt og hurtigt at lave hjemmelavede fødselsdagsboller, og de kan også sagtens bages til andre arrangementer end en fødselsdag. F.eks en eftermiddag, hvor lysten til bløde bamseboller opstår.
Ingredienser, 15-16 stk.
-
100 gram smør
-
50 gram gær
-
2 dl sødmælk
-
1 æg, sammenpisket
-
50 gram sukker
-
1 tsk salt
-
1 tsk kardemomme
-
Cirka 500 gram hvedemel
-
Til pensling: 1 æg
Sådan gør du:
-
Smelt smørret og lad det køle af.
-
Lun mælken til den er fingervarm, opløs gæren heri.
-
Tilsæt afkølet, smeltet smør, sammenpisket æg, sukker, kardemomme og rør godt rundt.
-
Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt igennem til den er ensartet. Har du en røremaskine til rådighed, så brug den. Ellers kan det også gøres med håndkraft.
-
Dejen formes til boller (jeg får cirka 15-16 boller ud af én portion) og sættes på bagepapir på en bageplade.
-
Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.
-
Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
-
Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen.
-
Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres.
Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.