S'mores er en skøn dessert, som er meget let at lave. Det er en "sandwich" med kiks, chokolade og grillet skumfidus og perfekt at lave over et bål.
Der er ikke meget, der slår hygge og samvær omkring et bål. Og dog! Hvis du tilsætter en omgang s’mores, så er du helt sikkert på, at hygge-niveauet når nye højde.
Navnet S’more er en sammentrækning af ‘give me some more’. Ifølge mad-sitet Gastrofun.dk stammer s’mores fra Canada og USA, hvor den i 1920'erne gik under navnet "graham cracker sandwich" (grahamkiks sandwich). I 1927 blev ordet "some more" brugt i en opskriftsbog til pigespejdere, og sammentrækningen s'more optrådte i en opskriftsbog i 1938.
Hvad er s’mores?
S’mores består af en smeltet skumfidus, der bliver lagt sammen med et stykke chokolade mellem to kiks.
Sådan laves s’mores
Hvis ikke du har et bål til rådighed, så kan du også riste skumfiduserne i en ovn. Men s’mores er bare hyggeligt at lave omkring et bål, og det er samtidig en god måde at få udnyttet de sidste gløder.
Ingredienser:
Skumfiduser
Kiks (mariekiks er gode til s’mores)
Chokolade (eks. Pålægschokolade eller andre flade stykker chokolade)
Grillspyd/pinde
Sådan gør du:
-
Sæt en skumfidus på et spyd.
-
Rist skumfidussen over et bål, sørg for, at alle sider får farve.
-
Placer et stykke chokolade på en kiks, pil den ristede skumfidus af spyddet og læg den ovenpå kiksen med chokolade. Kom en kiks ovenpå, så du har en ‘sandwich’.
-
Så er den klar - nemt og lækkert!