Selvom frikadeller vel næsten må betegnes som Danmarks nationalspise, så er der mange, der laver fejl når de laver dem.
I denne opskrift får du både opskriften og faldgrupperne i forhold til at lave frikadeller.
Steg frikadellerne i smør
Mange bruger olie når de skal stege kød, men det er en kæmpe fejl – i hvert fald i forhold til frikadeller. Der skal altid bruges smør og rigeligt af det, så frikadellerne ikke bliver tørre.
Samtidig er vigtigt at salte dem perfekt. Der skal bruges fire gram salt 400 gram kød, og du skal starte med at salte kødet inden resten kommer i. Og så skal man passe på ikke at røre farsen for meget eller voldsomt. Vær nænsom ved din fars. Og lad den så hvile i mindst en time på køl.
Det skal du bruge:
- 500 gram hakket svine- og kalvekød
- 5 gram salt
- Peber
- 2 store æg
- 1,5 dl mælk
- 1 stort løg
- 0,5 dl danskvand
- 2 spsk. rasp
- 0,5 tsk. friskrevet muskat
Sådan gør du:
- Start med at røre farsen sammen med de fem gram salt.
- Lad farsen hvile i 30 min.
- Nu skal du rive løget fint. Du skal ikke skære det, da stykkerne så vil blive alt for store.
- Bland de resterende ingredienser sammen med farsen.
- Put farsen til hvil på køl.
- Nu skal de formes. Form cirka 10 store frikadeller ud af farsen.
- Smelt cirka 100 gram smør på panden, og lad det bruse af.
- Steg nu frikadellerne ved middel varme.
- Server med kartofler og sovs efter eget valg.