Man kan lave mange jokes om tarteletter, men hvad der til gengæld ikke er en joke, er at det er forholdsvis nemt at lave – og ikke mindst lækkert at spise.
Tarteletter er virkeligt godt. Mange steder er det en forret, som alle elsker, og når du i år går glip af alle konfirmationerne, hvor den næsten obligatoriske tartelet var højdepunktet, så må du lave det selv. Og det behøver ikke kun være en forret. Laver man nok, kan det sagtens bruges til hovedret.
Brug en hel kylling
Man må gerne snyde med tarteletskallerne, som man ikke behøver at stå og lave fra bunden. Hvor man til gengæld ikke må snyde er med kødet. Brug en hel kylling, og ikke de vandede kyllingefileter – eller endnu værre kyllingetern, som nogen også kan finde på at servere. Her må man ikke gå på kompromis.
Det skal du bruge:
- 1 pakke tarteletter (gerne de bedste og tykkeste – ikke de helt tynde paptarteletter.
- 500 g gram plukket kylling (af en hel stegt kylling)
- 1 bundt hvide asparges og aspargesvandet fra glasset
- 1/2 bundt grønne asparges
- En sjat hvidvin eller citronsaft
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. mel
- Salt
- Hvid peber
Sådan gør du
- Start med at steg kyllingen i ovnen efter anvisningen på pakken.
- Når kyllingen er færdig skærer du den ud, og bruger cirka 500 gram af den som du river fra hinanden. Resten kan du bruge til anden mad dagen efter.
- Nu skal du skære aspargesene i stykker på cirka 1,5 cm.
- Læg asparges og hvidvin i en gryde og dæk med vandet fra aspargesen.
- Kog de hvide asparges i cirka fem minutter.
- Tilsæt nu de grønne asparges.
- Si vandet fra når de grønne har fået omkring et minut, og husk at gem kogevandet.
- Smelt nu smør i en gryde, og tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Tilsæt kogevandet i lidt efter lidt under grundig piskning.
- Nu skal kødet tilsættes og varmes igennem, og herefter tilsættes aspargesstykkerne igen.
- Smag til med salt og peber.
- Varm tarteletterne efter ansvisning på pakken.
- Fyld tarteletterne godt op med sovsen – de kan næsten ikke få for meget.