Elsker du bacon? Her er den perfekte pastaret med "baconssovs" til Champions League

Modelfoto af bacon, som er en af de vigtigste ingredienser i denne ret. Foto: Shutterstock

Der er mange pastaretter, men ofte ender man med klassikere som Spaghetti Carbonára eller Spaghetti Bolognese. Vi har her den perfekte pastaret, som både er let at lave og et lækkert alternativ til klassikerne.

 

Retten er perfekt til fodboldaften og Champions League, da den både er let at lave, og smagen af bacon er jo bare lige det man trænger til når der fodbold.

Brug hvad du har

Selvom der er mange ting på indkøbslisten, så kan flere af tingene undlades. Man ender stadig med en lækker ret, med masser af smag af bacon og ost.

Hvis man ikke lige har en åben vin, så kan denne del godt tages fra. Det samme gælder den friske basilikum. Det vigtigste til smagen er løg, pikantosten, tomatpurén og baconen.

Det skal du bruge:

  • 150 gram Bacon i skiver

 

  • 200 gram serranoskinke

 

  • 2 skalotteløg (1 stort almindeligt løg kan også gå)

 

  • 100-200 gram svampe (kan være kantareller eller blot champignon)

 

  • 1 stor dåse tomatpuré

 

  • 1 pakke pikantost

 

  • 1 dl hvidvin (kan undlades)

 

  • Cirka 1 dl vand

 

  • Hvid peber (sort kan også bruges)

 

  • Salt

 

  • Revet parmesan

 

  • Frisk basilikum (kan undlades)

 

  • Ravioli med trøffel (Andre former kan også bruges alt efter, hvad man ønsker)

Nem opskrift med sovs af bacon

Opskriften er ganske let at gå til, og kan laves af selv den mest håbløse kok, og den tager kun omkring 30 minutter at lave.

  1. Du starter med at sætte vand over til raviolien. Raviolien skal ikke have så længe i vandet, men vandet skal koge inden det sættes over.
     
  2. Skær løg, bacon og serranoskine i tern og steg det på panden indtil det er gyldent.
     
  3. Tag det herefter af panden og steg svampene derpå. (der er ikke plads til begge dele før svampene er stegt).
     
  4. Når svampene er gyldne kan du hælde løg, bacon og serranoskine tilbage på panden. Nu skal du tilsætte tomatpuréen og røre rundt. Her må du gerne skue højt op for blusset, så tomatpuréen bliver brændt godt ind i de andre ingredienser.
     
  5. Tilsæt hvidvinen og lad det koge godt ind i et minut.
     
  6. Sku ned for blusset, og tilsæt pikantosten og vandet og lad det simre et par minutter.
     
  7. Hæld raviolien i det nu kogende vand, og kog det efter anvisningen fra pakken. Det plejer at skulle have 3-4 minutter.
     
  8. Smag ”baconsovsen” til med salt og peber og tilsæt den friske basilikum.
     
  9. Din ret er nu klar til servering. Hæld raviolien på tallerkenen med ”baconsovsen” henover og riv parmesan henover.
     

Din ret er nu klar til at blive spis. Go kamp og velbekom!