Muligvis verdens lækreste kage: Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse

Man vælger selv, hvordan man vil pynte sin kage. Men dette kunne være et bud. Foto: Shutterstock.

Denne opskrift blander det bedste slik i verden – nemlig Nutella og Ferrero Rocher, så bliver det vist ikke bedre.

Du får her opskriften på det, som må formodes at være en af de lækreste kager i verden.

Cremet og skøn

Der er egenligt ikke så meget at sige – andet end at denne kage skal prøves. Dens indhold er ikke at tage fejl af.

Det skal du bruge:

  • 100 gram hasselnøddekerne
  • 150 gram mørk chokolade
  • 120 gram smør
  • 3 stk. æg
  • 120 gram sukker
  • 1 spiseske hvedemel
  • 0 5 teske salt
  • 0 Teske smør
  • 3 blad husblas
  • 250 gram mælkechokolade
  • 100 gram chokoladesmørepålæg
  • 4 deciliter piskefløde
  • 0 25 teske salt
  • 65 gram smør
  • 1 deciliter flormelis
  • 0 5 teske vaniljesukker
  • 100 gram chokoladesmørepålæg
  • 2 spiseske rent kakaopulver
  • 1.5 spiseske hasselnøddelikør
  • 8 stk. Ferrero Rocher
  • 6 stk. Kitkat-chokolade
  • 8 stk. hasselnøddechokolade
  • 15 gram hasselnøddekerne

Sådan gør du:

Selve kagen:

  1. Du skal starte med at tænde din ovn på 175 grader, og lægge bagepapir i din form.
  2. Smør kanterne med en lille smule smør.
  3. Hæld nu hasselnødderne i et ildfastfad, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, indtil de er gyldne og begynder at dufte.
  4. Tag dem nu ud af ovnen, og gnid skallen af.
  5. Vent til nødderne er afkølede, og hak halvdelen af hasselnødderne groft.
  6. Resten skal blendes resten til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
  7. Hak chokoladen fint, og smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme.
  8. Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
  9. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  10. Rør chokoladesmørret i.
  11. Herefter skal der en blanding af hvedemel, hasselnøddemel, grofthakkede hasselnødder og salt i.
  12. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter.
  13. Når kagen er bagt tages den ud af ovnen og afkøles helt på en rist.

Nutella-mousse:

  1. Vi skal nu i gang med moussen. Du starter med at lægge husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak chokoladen fint i mens, og smelt chokolade og Nutella sammen i en skål over vandbad.
  3. Lad chokoladeblandingen afkøle en lille smule.
  4. Hæld 1 dl piskefløde i en gryde, og bring det lige til kogepunktet.
  5. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
  6. Rør fløden i chokolademassen – men kun lidt ad gangen.
  7. Du skal røre med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank.
  8. Pisk 3 dl piskefløde til let skum.
  9. Vend det i chokolademassen ad flere omgange, til moussen er jævn og ensartet.
  10. Tag den afkølede brownie ud af formen.
  11. Rengør formen, og sæt et stykke lagkageplast fast langs formens inderste kant.
  12. Nu skal du putte kagen tilbage i formen, og fordele nutellamoussen ovenpå kagen.
  13. Sæt hele kagen i fryseren i mindst 6 timer.

Nutella-frosting:

  1. Til Nutella-frostingen starter du med at piske det bløde smør lyst i en skål med en elpisker. Du skal piske i cirka 5 minutter.
  2. Tilsæt nu flormelis og vaniljesukker, og pisk herefter i 2 minutter.
  3. Nu skal Nutellaen og kakao tilsættes, og du skal piske indtil frostingen er luftig.
  4. Smag til med hasselnøddelikør.

Når du  på et tidspunkt vil servere kagen, skal du tage den ud af fryseren, og fjerne formen og kageplasten.

Den skal tø på køl i cirka en time. Efter det, skal du hælde frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting.

Pynt også kagen med Ferrero Rocher, Kitkat-chokolade og Mimoser imellem toppene af frosting, og hak hasselnødderne groft, og drys dem på toppen.