Denne opskrift blander det bedste slik i verden – nemlig Nutella og Ferrero Rocher, så bliver det vist ikke bedre.
Du får her opskriften på det, som må formodes at være en af de lækreste kager i verden.
Cremet og skøn
Der er egenligt ikke så meget at sige – andet end at denne kage skal prøves. Dens indhold er ikke at tage fejl af.
Det skal du bruge:
- 100 gram hasselnøddekerne
- 150 gram mørk chokolade
- 120 gram smør
- 3 stk. æg
- 120 gram sukker
- 1 spiseske hvedemel
- 0 5 teske salt
- 0 Teske smør
- 3 blad husblas
- 250 gram mælkechokolade
- 100 gram chokoladesmørepålæg
- 4 deciliter piskefløde
- 0 25 teske salt
- 65 gram smør
- 1 deciliter flormelis
- 0 5 teske vaniljesukker
- 100 gram chokoladesmørepålæg
- 2 spiseske rent kakaopulver
- 1.5 spiseske hasselnøddelikør
- 8 stk. Ferrero Rocher
- 6 stk. Kitkat-chokolade
- 8 stk. hasselnøddechokolade
- 15 gram hasselnøddekerne
Sådan gør du:
Selve kagen:
- Du skal starte med at tænde din ovn på 175 grader, og lægge bagepapir i din form.
- Smør kanterne med en lille smule smør.
- Hæld nu hasselnødderne i et ildfastfad, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, indtil de er gyldne og begynder at dufte.
- Tag dem nu ud af ovnen, og gnid skallen af.
- Vent til nødderne er afkølede, og hak halvdelen af hasselnødderne groft.
- Resten skal blendes resten til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
- Hak chokoladen fint, og smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme.
- Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
- Rør chokoladesmørret i.
- Herefter skal der en blanding af hvedemel, hasselnøddemel, grofthakkede hasselnødder og salt i.
- Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter.
- Når kagen er bagt tages den ud af ovnen og afkøles helt på en rist.
Nutella-mousse:
- Vi skal nu i gang med moussen. Du starter med at lægge husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Hak chokoladen fint i mens, og smelt chokolade og Nutella sammen i en skål over vandbad.
- Lad chokoladeblandingen afkøle en lille smule.
- Hæld 1 dl piskefløde i en gryde, og bring det lige til kogepunktet.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
- Rør fløden i chokolademassen – men kun lidt ad gangen.
- Du skal røre med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank.
- Pisk 3 dl piskefløde til let skum.
- Vend det i chokolademassen ad flere omgange, til moussen er jævn og ensartet.
- Tag den afkølede brownie ud af formen.
- Rengør formen, og sæt et stykke lagkageplast fast langs formens inderste kant.
- Nu skal du putte kagen tilbage i formen, og fordele nutellamoussen ovenpå kagen.
- Sæt hele kagen i fryseren i mindst 6 timer.
Nutella-frosting:
- Til Nutella-frostingen starter du med at piske det bløde smør lyst i en skål med en elpisker. Du skal piske i cirka 5 minutter.
- Tilsæt nu flormelis og vaniljesukker, og pisk herefter i 2 minutter.
- Nu skal Nutellaen og kakao tilsættes, og du skal piske indtil frostingen er luftig.
- Smag til med hasselnøddelikør.
Når du på et tidspunkt vil servere kagen, skal du tage den ud af fryseren, og fjerne formen og kageplasten.
Den skal tø på køl i cirka en time. Efter det, skal du hælde frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting.
Pynt også kagen med Ferrero Rocher, Kitkat-chokolade og Mimoser imellem toppene af frosting, og hak hasselnødderne groft, og drys dem på toppen.