Det er svært at være kreativ i det sunde køkken, og er man til de lækre retter, som man ofte oplever på restauranterne, er det straks endnu sværere. For så skal der nemlig ofte godt med fløde og smør til.
I denne ret kan du dog spise sundt og selv vælge, hvor usund retten skal være.
Lækkert med laks
Der er mange der ikke kan lide fisk, men laks kan de fleste klare, og i denne ret er det ikke kun fisken der er sund. Du får nemlig også rigeligt med spinat, så du kan blive stærk som Skipper Skræk.
Spinat er nemlig meget sundt, og derfor er det godt at denne ret indeholder hele 500 gram af den grønne plante, og stadig smager godt.
Tilbehøret vælger du selv, men vi anbefaler perlebyg, da det er meget sundt, og samtidig et godt alternativ til ris eller pasta.
Det skal du bruge:
- 500 gram laksefilet
- 500 gram hakket frossen spinat
- 3 fed hvidløg
- salt og peber
- 250 ml piskefløde eller cremefine
- 1 lime
- 1 spsk. sukker
- Ris, pasta eller perlebyg
Sådan gør du:
- Er der skin på laksen skal du starte med at fjerne det og skære den i tern.
- Hak hvidløget i en hvidløgshakker, og steg det i smør på en stor pande eller wok med låg.
- Tilsæt spinat og lad det simre til spinaten er optøet.
- Tilsæt salt, sukker og peber.
- Hæld fløde i, og lad saucen koge op
- Tilsæt limen og smag den til.
- Nu skal lakseternene tilsættes i gryden.
- Sæt låget på gryden og lad det simre i 5 minutter, til lakseternene er gennemstegte.
Servéres med enten perlebyg, ris eller pasta – eventuelt frisk pasta.