Nemt, lækkert og alt andet end sundt: Sådan har du aldrig smagt din pizza før

En ny måde at lave pizza på går sin sejrsgang verden over. Foto: Shutterstock

Vi kan alle have en tendens til at vælge det samme fyld på sin pizza gang på gang. En ny måde at lave pizza på går i disse dage sin sejrsgang på internettet, hvor den får mundvandet over hele verden til at løbe.

Pepperoni, skinke og måske en spiseskefuld hvidløg. Sådan spiser de fleste af os nok vores pizza. Nu er der dog kommet en ny måde at spise sin pizza på, som - om muligt - gør retten endnu mere velsmagende. 

Det nye fif er, at man skal bruge mac and cheese på toppen af sin pizza.

Hvis du ikke lige genkender navnet “mac and cheese”, så er det nok, fordi retten stammer fra USA. Grundlæggende dækker navnet over en ret, der består af macaroni og ost i skøn forening. 

Retten er ikke ligefrem det, man ville kalde sund og nærende, men den er nem, lækker og en absolut klassiker i USA. Nu er der så heldigvis en skarp hjerne, der er kommet på at kombinere to af amerikanernes yndlingsretter: Pizza og mac and cheese. 

Sæt tænderne i den lækreste pizza

Du skal ordne tre hurtige punkter, inden pizzaen kan komme i ovnen. Derefter er det bare at vente og beslutte dig for, om du skal have et glas rødvin eller en kold cola til aftensmåltidet. 

De tre skridt er: 

  • Du kan enten købe din mac and cheese færdiglavet. Den fås i de fleste supermarkeder i Danmark, hvor den ofte står i samme afdeling som pastaskruer og dåsetomater. 
  • Derefter skal du have lavet en pizzabund. Igen kan du enten vælge at slå den op selv eller tage forbi køledisken og købe en færdiglavet bund, der lige er til at rulle ud. 
  • Skræl et par fed hvidløg, knus dem med siden af din kniv, inden du skærer dem i grove stykker. Læg disse på en tallerken.

Når du kan sætte flueben ved disse tre skridt, så er du klar til at sætte det hele sammen til en syndig omgang aftensmad.  
 

Opskrift på pizza med mac and cheese

Nu er der kun tilbage at få samlet alle ingredienserne og komme i gang. 

  1. Start med at rulle din pizzadej ud, lig et stykke bagepapir på en plade til ovne
  2. Forvarm ovnen til 170 grader. Om du bruger varm luft eller almindelig er op til dig selv. Hvis du bruger varmluft så hold et ekstra vågent øje, så pizzaen ikke brænder på. 
  3. Sæt bunden ind i halvandet minut, så den får en smule varme. Tag den derefter ud igen.
  4. Nu skal du fylde din mac and cheese oven på pizzaen. Fordel blandingen i et jævnt lag over hele pizzabunden.
  5. Slut af med at komme bacon og hvidløg øverst på pizzaen. Du kan eventuelt også påføre lidt ekstra revet ost, hvis du synes, det kunne være lækkert. 
  6. Sæt pizzaen ind i ovnen og lad den bage, indtil du synes, den er klar. Det er inidviduelt, hvor sprødt skorpe vi kan lide på vores pizzaer. Det vigtigste er dog, at du får den så branket, som du selv kan lide.  

Nu er du klar til at nyde en omgang aftensmad, der får mundvandet til at løbe. Velbekomme. 
​​​