Nemme, æltefrie boller

Foto: Julie Mia Lerche Møller

Her får du opskriften på nemme og lækre boller, der smager skønt og saftigt. Du behøver ikke bekymre dig om æltning, bollerne passer sig selv, når dejen er rørt sammen.

Hjemmebagt bagværk er skønt at kaste sig over, og der er ikke mange ting, der kan skabe stemning og duft, som nybagte boller. Her får du opskriften på koldhævede ølandshvedeboller, du kan finde opskriften lige her eller længere nede i artiklen.

Det er en nem opskrift: du rører dejen sammen på en røremaskine (med armkræfter hvis du ikke har en røremaskine), så sætter du dejen på køl og lader den hæve natten over. Morgenen efter klatter du dejen ud på en bageplade, sætter bollerne i ovnen, og et kvarter efter er der friske, lækre boller. Hvis du synes, at æltning og klistret dej på fingrene er irriterende, så er de her boller perfekte! Du undgår nemlig begge dele.

 

Sådan laver du koldhævede ølandshvedeboller 

I opskriften anvendes der ølandshvedemel, som resulterer i boller, der er lidt mere gods i og samtidig er saftige og bløde. Ølandshvedemel kan købes i de fleste supermarkeder, og du behøver ikke skulle i specialbutikker for at finde mel-typen.

Ingredienser:

  • 15 gram gær

  • 6 dl vand

  • Ca. 900 gram ølandshvedemel

  • 1 1/2 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet.

  2. Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt saltet i den del sidste del af æltetiden.

  3. Ælt dejen i 10-15 minutter, meget gerne på en røremaskine.

  4. Læg dejen i en skål og dæk med husholdsningsfilm.

  5. Stil dejen i køleskabet til næste dag.

  6. Hæld dejen ud på et meldækket bord, og skær boller ud med en kniv.

  7. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1/2 time.

  8. Varm ovnen op til 250 grader alm over, og bag bollerne i ca. 15 minutter.

  9. Lad dem køle af på en rist inden servering.

Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.