Nem og lækker chokoladekage

Foto: Julie Mia Lerche Møller

En lækker chokoladekage er altid et sikkert hit, og med den her nemme opskrift bliver det ikke meget lettere at bikse en skøn og let chokoladekage sammen.

En nem lækker chokoladekage er bare et hit. Det er en sikker vinder, hvis du vil bage en kage, som alle kan li’. Den her kage er både en børnevenlig chokoladekage, og den er også god, hvis du skal bage kage til kollegaer på arbejde. Det er nemlig en af den slags kager, du kan bage dagen inden, den skal spises. Du kan finde opskriften lige her eller længere nede i artiklen. 

Nem chokoladekage 

Det er en nem lækker chokoladekage, men også tung. På den gode måde! Så hvis du skærer stykker ud af den, så hellere lidt små end alt for store. Chokoladekagen er rigtig god med noget frisk til, f.eks. jordbær eller blåbær. En klat syrlig cremefraiche eller en kugle vanilje-is vil helt sikkert også passe skønt til den nemme chokoladekage.

Ingredienser

  • 150 gram smør

  • 4 æg

  • 3 dl sukker

  • 2 dl brun farin

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 dl mel

  • 30 gram kakaopulver

Sådan gør du

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Smelt smørret og lad det afkøle lidt.

  3. Pisk æg, sukker og brun farin sammen i cirka 2 minutter.

  4. Tilsæt det smeltede smør og pisk det sammen i cirka 1 minut.

  5. Bland vaniljesukker, mel og kakaopulver sammen i en skål.

  6. Si det i den våde blanding og rør det hele sammen.

  7. Beklæd en springform (24 cm) med bagepapir og smør den med smør. Hæld dejen i efterfølgende.

  8. Bag kagen i cirka 35 minutter. Den skal stadig være lidt klæg inde i midten, når du stikker en gaffel i kagen.

  9. Lad kagen afkøle og stil den i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over, før den serveres.

Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.