Lækre, hjemmelavede studenterbrød

Foto: Julie Mia Lerche Møller

Du kan med garanti finde studenterbrød hos din lokale bager, men du vil ikke fortryde at lave dem selv. Den hjemmelavede version smager skønt, og med den her lette opskrift behøver du ikke bagerens kager længere.

Hjemmelavede studenterbrød er en lækker, lille kage, som altid er et hit! Den består af 90% kagerester, så det er samtidig en god stop madspild-kage.

Du kan bage den her kage, hvis du har brug for kagerester. Det er en let chokoladekage, der er rigtig god, når du skulle bruge en trøffelmasse til studenterbrød. Du kan finde opskriften på hjemmelavede studenterbrød længere nede i artiklen eller klikke her for at få opskriften.

Hvis du ikke har kagerester liggende, eller har tiden eller lysten til at bage en chokoladekage, så kan købe-chokoladekage sagtens bruges til at lave hjemmelavede studenterbrød. Hvis ikke alle studenterbrødene bliver spist på én gang, så kan de godt opbevares på køl i et par dage i en lufttæt emballage.

Lav hjemmelavede studenterbrød

Det er nemt at lave studenterbrød selv, og de smager mindst ligeså lækkert, som dem fra bageren. Når du laver hjemmelavede studenterbrød er du også sikker på, hvad det er i kagerne. 

Det er både nemt og lækkert at lave studenterbrød selv.

Ingredienser

  • Mørdej:

  • 130 gram mel

  • 80 gram koldt smør

  • 30 gram flormelis

  • 1 æg

  • Trøffelmasse:

  • 500 gram kagerester

  • 100 gram nutella

  • 1 spsk romessens

  • Glasur og syltetøj:

  • 2 spsk hindbærsyltetøj

  • 300 gram flormelis

  • Ca. 1/2 dl kogende vand

  • Pynt: 

  • Krymmel

Sådan gør du:

  1. Mørdej: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.

  2. Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen.

  3. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg.

  4. Rul dejen ud til en firkant og læg den i en form beklædt med bagepapir. Jeg bruger en form, der måler 25 x 17 cm.

  5. Bag mørdejen i ovnen og lad den køle af på en bagerist efterfølgende. Rengør formen, som dejen blev bagt i. Den skal bruges til trøffelmassen.

  6. Trøffelmasse: Smuldr kageresterne godt.

  7. Bland nutella og romessens i og ælt massen godt sammen.

  8. Beklæd kageformen fra tidligere (25 x 17 cm) med film. Læg trøffelmassen heri og tryk den ud i formen.

  9. Smør den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade.

  10. Herefter skal trøffelmassen ovenpå. Tag fat i filmen og vend massen ovenpå den bagte mørdejsbund. 

  11. Stil kagen i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den på trøffelmassen og drys med krymmel. Sæt tilbage i køleskabet i 30 minutter, så er det lettere at skære studenterbrødet ud i nogle flotte stykker.

Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.