Lækker pastaopskrift: Sådan snyder du dine børn til at spise fisk og grønt

Dette er et modelfoto af laks. Foto: Shutterstock

Alle forældre har nok oplevet, at det kan være en kamp at få børn til at spise fisk og grøntsager, men også at det er både sundt og nødvendigt. Med denne opskrift får du let det hele i dem, og den er til og med man kan tilføje det, som man har lyst til.

 

Selv snød jeg min datter med at fiskefrikadeller var kager, og så spiste hun dem med velbehag, men når børnene er store nok til at opdage de små snydenumre, så bliver det straks værre.

Tit er det ikke smagen af fisk der er problemet, for tilbereder man det på en bestemt måde, så kan man få fisk i selv den største fiskehader.

Nemt og lækkert

Opskriften er hurtig at tilbederede, og det hele kan klares på en halv time.

Det skal du bruge:

  • 1 pakke frisk pasta
     
  • 3 forårsløg
     
  • 1 stor squash
     
  • 3 fed hvidløg
     
  • 250 ml madlavningsfløde (gerne den med 7% så retten ikke bliver så tung)
     
  • 1 stor pakke røget laks
     
  • Salt
     
  • Hvid peber

Sådan gør du:

  1. Starte med at sætte vand over til pastaen
     
  2. Herefter river du squashen på et rivejern på den grove side
     
  3. Hak forårsløg
     
  4. Put den revne squash, forårsløg på panden sammen med hvidløg, som kommer i en hvidløgspresser (uden fedtstof)
     
  5. Lad det stege igennem til det er blødt
     
  6. Tilsæt fløden og kog forsigtigt sovsen op ved svag varme
     
  7. Sæt pastaen over efter anvisningen på pakken
     
  8. Skær laksen ud
     
  9. Smag sovsen til med salt og peber
     
  10. Server pastaen med sovsen over og laksen ”drysset” på toppen

Retten er lige til, og de fleste børn spiser den med velbehag. Hvis man vil have andre grønsager i sovsen, kan man blot rive dem. Det er mere konsistensen end smagen af dem der er vigtig her. Da smagen kommer fra hvidløgene og krydderiernes. Man kan fx også bruge forskellige rodfrugter eller aubergine.