Sådan laver du den vildeste gulerodskage med espresso

Lækker kage til en regnsvejrsfuld forårsdag. Foto: Shutterstock

Når foråret ikke viser sig fra sin bedste side, så er det tid til kage. Denne gulerods/espresso-kage kan få humøret helt op at ringe, selvom det regner udenfor og solen bliver væk.

Kagen har det hele til en omgang hjemmehygge. Krydderier, gulerødder, nødder og en antydning af lækker kaffe for at gøre dette til den perfekte dessert til kaffedrikkere. Selvfølgelig skal du huske den helt rigtige kaffe, for det er ikke ligegyldigt, hvilke bønner du brygger på. 

Ingredienser til gulerodskage med espresso

  • 2 kopper sukker
  • 2 kopper mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 teskefulde kanel i pulverform
  • ½ teskefuld allehånde
  • 4 æg
  • 1 kop madolie
  • 1 kop pekannødder (hakket)
  • 4 kopper gulerødder (hakket)
  • ½ kop rosiner
  • 1 skud espresso af god kaffe

Ingredienser til frosting

  • 1 pakke flødeost
  • 4 kopper flormelis
  • 1 tsk vanille

Nødvendigt udstyr

  • El-mixer
  • Foodprocessor (valgfrit)
  • 13 x 9-tommer bradepande
  • Målekop, måleske

Fremgangsmåde

Hak gulerødder og pecannødder i foodprocessoren. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke pekannødderne med en kniv og rive gulerødderne med et rivejern. Sæt det til siden efterfølgende.

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Sæt det til siden.

Lav dit espresseskud. Du kan bruge en espressomaskine, en AeroPress eller enhver anden metode til fremstilling af espresso. Sæt det til siden.

Smør din bradepande med lidt olie og lidt mel. Sæt den til siden.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Slå æggene ud i en skål og tilsæt espresso. Tilsæt derefter olie- og ægblandingen til de tørre ingredienser, og bland derefter gulerødderne i. Brug din elektriske mixer på mellemhastighed til at blande det hele godt sammen. 

Brug til sidst en ske til at vende pecannødder og rosiner i dejen. Hvis du ikke kan lide rosiner, så kan du sagtens undvære dem.

Hæld dejen i bradepanden og sæt den i ovnen: Kagen skal bages i ca. en time. Alle ovne er forskellig, så sørg for at have et øje på kagen.

Forbered frostingen

Put to kopper flormelis i en skål. Åbn pakken med flødeost, og skær den i terninger. Du kan blødgøre osten ved at sætte den i en mikrobølgeovn i et minut på høj varme. Hvis du ikke ejer en mikrobølgeovn, kan du bare lade flødeosten stå udenfor køleskabet et stykke tid i stedet.

Bland den blødgjorte flødeost sammen med flormelis og tilsæt vaniljen. Brug den elektriske mixer til at gøre frostingen helt glat og blød. Når frostningen er godt blandet tilsættes yderligere to kopper flormelis.

Servering

Lad kagen afkøle i mindst ti minutter efter bagning. Når kagen er afkølet, tilsættes frosting. Nu er du klar til at nyde din gulerodskage med espresso.

 

Dette er en artikel, der indeholder affiliatelinks - Hvis du klikker på links og køber noget, så tjener Nyheder24 en lille smule.