Opskriften du altid har ledt efter: Sådan laver du verdens bedste dessert

Dette er et modelfoto af en islagkage, og desværre ikke den fra opskriften. Foto: Shutterstock.

Det er ikke en hvilken som helst opskrift, du her bliver præsenteret for. Det er nemlig, hvad vi her på redaktionen vil betegne som verdens lækreste dessert. Desserten er en skøn islagkage, men den er ikke helt traditionel. Den er nemlig med smag af orangechokolade og med bær på toppen.

 

Og ikke nok med at den er lækker, så er den også glutenfri, så har du venner med glutenallergi, så slipper du for at stå med flere retter på en gang.

Desserten kan også gemmes og fryses ned, så du har til en anden god gang. Så har du altid lidt dessert i gemmerne, hvis du bliver fristet.

Det skal du bruge:

Til bundene:

  • Smør til formen
  • 3 æggehvider
  • 150 gram flormelis
  • 150 gram blendede mandler
  • Fintrevet skal af en økologisk appelsin
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Kornene fra 1 halv stang vanilje

Chokoladetrøffelcreme:

  • 100 gram mørk chokolade med orangesmag – skal være over 70 %
  • 4 æggeblommer
  • 4 gram sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Pynt:

  • 50 gram revet chokolade
  • Blåbær
  • Evt. jordbær og hindbær

Sådan gør du:

Opskriften er for de mere øvede, men følger du den nøje, får du også et fantastisk resultat.

  1. Læg bagepapir i din springform. Den skal være 20 cm i diameter
     
  2. Smør formen
     
  3. Pisk æggehviderne til de er helt stive
     
  4. Tilsæt flormelis og pisk igen til hviderne er helt stive
     
  5. Blend mandlerne og bland dem med appelsinskal, bagepulver og vaniljekorn
     
  6. Vend herefter forsigtigt blandingen med de piskede hvider. Pas på ikke at ødelægge konsistensen
     
  7. Fordel dejen i formen. Husk kanterne
     
  8. Bag bunden ved 180 grader i en forvarmet ovn i 20 minutter
     
  9. Sørg for at bunden bliver afkølet
     
  10. Rengør formen og læg bunden tilbage i den rene form
     
  11. Nu er det tid til chokoladecremen. Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad.
     
  12. Pisk æggeblommerne helt hvide sammen med sukkeret og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, men du stadig pisker
     
  13. Pisk fløden indtil den er skummet, og vend en tredjedel af skummet i chokoladeblandingen
     
  14. Vend herefter forsigtigt denne blanding med resten af den piskede fløde
     
  15. Herefter skal alt cremen fordeles på bunden og put film over
     
  16. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 7 timer
     
  17. Inden servering rives der chokolade over den, og den pyntes med bær.

Du har nu en lækker dessert til alle anledninger