Her får du opskriften på en god og nem italiensk lasagne, som altid er et hit hos hele familien og som smager skønt.
Lasagne er uden tvivl en af danskernes favoritter, og det er der ikke noget at sige til. Den klassiske italienske ret er en rigtig familie-ret, og den hitter i alle aldersgrupper. Samtidig er det en nem ret, der passer sig selv, når først den er samlet.
Få børnene til at spise grøntsager
Det kan være en kamp for forældre at få grøntsager i de mindste. Men her er lasagne faktisk også en rigtig god og lækker ret. Det kendte trick med at kamuflere grønsagerne i maden fungerer nemlig også i kødsovsen i denne ret, hvor de revne gulerødder og hakkede løg er nemme at skjule.
Spis brød og salat til
Til denne lasagne vil noget groft brød og en grøn salat fungerer rigtig godt til. Du kan også kaste dig over en dejlig tomatsalat, som helt sikkert også vil være god til den lækre lasagne. Velbekomme!
Ingredienser
Kødsovs:
1 spsk olie
500 gram hakket oksekød
1 løg, hakket
3 gulerødder, revet
2 ds hakkede tomater
2 tsk oregano, tørret
1 tsk timian, tørret
Salt, peber
Morneysauce:
30 gram smør
2 spsk hvedemel
5 dl sødmælk
125 gram revet ost
½ tsk revet muskatnød
Derudover:
Lasagneplader
100-150 gram revet ost
Sådan gør du:
Kødsovsen: Varm olien oo og kom hakkede løg og kød i. Brun det af og tilsæt herefter rydderier, tomater og de revne gulerødder. Lad det simre i i minumum 30 minutter. Hvis du har tiden til det, må det meget gerne stå i en times tid. Husk at smage til med salt og peber.
Morneysaucen: Smelt smør og kom melet i og rør rundt. Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom revet muskatnød og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet.
I et ildfast fad, som er smurt med smør, lægges lagvis morneysauce, kødsauce og lasagneplader. Det øverste lag skal være morneysauce. Drys med revet ost på toppen.
Bag i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 30-35 minutter.